Tem 14, 2010

Posted by admin in Güncel | Yorumlar Kapalı

Bakan Ergün Darbesiz Türkiye’ye Herkesin İhtiyacı Var

Bakan Ergün Darbesiz Türkiye’ye Herkesin İhtiyacı Var

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Genel Konjonktüre Bakıldığında Türkiye’nin Fırsatlarla Dolu Bir Dönemeçten Geçtiğini Belirterek “Şu Günlerde Darbe Dönemlerinin Etkilerinden Kurtulan Bir Ülkeye Hepimizin İhtiyacı Vardır. Huzurunu Artıran Türkiye, Refahını Daha Fazla Artıracaktır’ Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, genel konjonktüre bakıldığında Türkiye’nin fırsatlarla dolu bir dönemeçten geçtiğini belirterek “Şu günlerde darbe dönemlerinin etkilerinden kurtulan bir ülkeye hepimizin ihtiyacı vardır. Huzurunu artıran Türkiye, refahını daha fazla artıracaktır” dedi.

Bakan Ergün, Malatya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ziyaretinin ardından Mişmiş Park’ında gerçekleştirilen 18. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Ergün, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin özel sektörün yaptığı üretimle zenginleştiğini, bundan sonra yine müteşebbisler eliyle büyüyeceğini söyledi. Ülkedeki siyasi istikrarın sağlanmasıyla başarının arttığını belirten Ergün, “Örneğin 2002′de sadece 36 milyar dolar ihracat yaparken 2008′de 132 milyar dolar ihracat yapmayı başardık. 2002′de 71 milyon dolar ihracat yapan Malatya, bu yılın sadece ilk beş ayında 96 milyon dolar ihracat yapmayı başardı. Biz bu ihracat rakamına petrol veya doğal gaz satarak, ham madde satarak ulaşmadık. İhracatımızın yüzde 95′ini sanayi ürünlerinin oluşturduğunu düşünürsek özel sektörümüzün geldiği noktayı daha iyi anlarız. Bununla da yetinmeyeceğiz, çok daha fazla ülkeye, daha fazla ihracat yapmak için çalışacağız. İhracat ettiğimiz sanayi ürünlerinin içinde ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünlerin payını artıracağız. Markalaşma, ar ge faaliyetleri, tasarım ve teknoloji gibi alanlar için çok daha büyük bir kaynak ayıracak, emek harcayacağız” diye konuştu.

Türk insanının demokrasiye sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Ergün, “Darbe dönemlerinin etkilerinden kurtulan ve demokrasi liginde de üst sıralara tırmanan bir ülkeye hepimizin ihtiyacı vardır. Şunu unutmayalım ki huzurunu artıran Türkiye, refahını daha fazla artıracaktır. Dünyada yaşanan son gelişmelere bakıldığında Türkiye fırsatlarla dolu bir dönemin eşiğinde. Bir çok gelişmiş ülke krizin etkileri nedeniyle artçı şoklar yaşamaya devam ederken, Türkiye yoluna emin adımlarla ilerliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde ekonomimiz yüzde 11,7 gibi oldukça yüksek bir oranda büyümüştür. Bu rakam dünya ülkeleri arasında beşinci, Avrupa ülkeleri arasında ise birinci en yüksek rakamdır. Türkiye nüfusundan, tarihinden, coğrafyasından aldığı gücü hayatın diğer alanlarına da yansıtacaktır. Türkiye gibi büyük bir ülke, üretim ve teknolojide de dünyanın lider ülkelerinden biri olmalıdır. Böyle köklü tarihe sahip bir ülke, dünyada yaşanan gelişmeler karşısında söz sahibi olmalıdır” şeklinde konuştu.

Bakan Ergün, iş dünyasının referanduma bakışına yönelik soruya ise “Ülkede demokratikleşmesi, sağlıklı ve sağlam işleyen bir hukuk devletinin olması, ülkedeki yatırım alanlarını da genişletecektir. Müteşebbisin önünü açıp, geleceğe dair beklentilerini de olumluya çevirecektir. Dolayısıyla referandumun işle, aşla yakından ilişkisi vardır. Bu nedenle toplumdan ve iş dünyasından referanduma çok ciddi bir destek ve katkı gelecektir. Bundan şüphemiz yok. Nasıl Cumhurbaşkanı’nı halkın seçip seçmeyeceği konusundaki referandum kararında halkımız büyük destek verdiyse, yine Türkiye’nin özgürlük alanını genişleten, demokrasisini güçlendiren ve Türkiye’de hukuk devletini daha sağlam zemine oturtan bu referanduma büyük bir destek verecektir” cevabını verdi.

Comments are closed.

Seslimekan
yemek tarifleri kokteyl tarifi yemek tarifleri kokteyl tarifi - video video - kayseri evden eve nakliyat kayseri evden eve nakliyat - avsa avsa - e-kitap indir e-kitap indir - sarki dinle sarki dinle - metin2 pvp server m2-pro mt2 metin2 pvp server m2-pro mt2 - web tasarim web tasarim - av videolari izle av videolari izle - gumus,gumus taki,gumus yuzuk gumus,gumus taki,gumus yuzuk - online oyun oyna online oyun oyna - android android - hayaletforum merkezi hayaletforum merkezi - facebook video indir facebook video indir - tabelavereklamhizmetlerindelid tabelavereklamhizmetlerindelid - kalecik blog kalecik blog - kpss, yayinlari kpss, yayinlari - link degisimi link degisimi - serdar selvili serdar selvili - mmo oyun-metin2 mmo oyun-metin2 - saglik saglik - wordpress tema arsivi wordpress tema arsivi - izmir haber izmir haber - hugo oyna hugo oyna - kalecik blog kalecik blog - antep firmalari antep firmalari - bursa firmalari bursa firmalari - turkce sayac turkce sayac - avsa avsa - kultur pasaji kultur pasaji - aleyram net aleyram net - aleyram chat aleyram chat - ustura kemal dizisi ustura kemal dizisi - zeka oyunlari zeka oyunlari - webmaster blog webmaster blog - sesli sesli sesli sesli - sesli chat sesli chat - site ekle site ekle - benten oyunlari benten oyunlari - web tasarim web tasarim - turkce dublaj film izle turkce dublaj film izle - oguz oguz - c# blog c# blog - serdar selvili kisisel resmi w serdar selvili kisisel resmi w - muzikburda.net muzikburda.net - oyun oyna indir oyun oyna indir - goruntulu sohbet goruntulu sohbet - kpss, videolar, yayinlari kpss, videolar, yayinlari - guncel dizi film hd izle seyre guncel dizi film hd izle seyre - tnt izle tnt izle - Ab Rocket Twister Ab Rocket Twister - detoks bandi detoks bandi - kupa cekme seti kupa cekme seti - sisme yatak sisme yatak - karakovan bali karakovan bali -